Pensionstalling

Stal Equilibrium is een kleinschalige pensionstal en biedt ruimte aan 15 pensionpaarden.

De stallen zijn ruim (3,5 x 3 m - 3,5 x 3,4 m), fris en hebben een open karakter. De stallen hebben allen een permanente individuele uitloop van ca 3,5 x 8,5 m. Bij iedere stal hoort een grote zadelkast en er mag gebruik gemaakt worden van alle faciliteiten.
Wij hebben een heerlijke rijbaan; 20 x 60 m, voorzien van een eb en vloed bodem aangelegd door All Seasons Paardensportbodems.
Daarnaast zijn er 2 longeerbakken van beiden 20 x 20 m, 1 is met polyvlokken en de ander is met zand. De rijbaan en de longeerbakken zijn goed verlicht.

De paarden krijgen het ruw- en krachtvoer verdeeld over meerdere voerbeurten per dag. Wij hebben 1e klas ruwvoer van eigen land en er is mogelijkheid om 1e of 2e snede (zeer droog- voordroog) hooi te voeren.  Uiteraard beginnen wij 's ochtends eerst met hooi en krijgen de paarden daarna pas het krachtvoer. 

Om zoveel mogelijk in de natuurlijke behoefte van het paard (beweging en sociaal contact) te voorzien, hebben onze boxen een open karakter en een individuele uitloop. De paarden gaan ook dagelijks naar buiten, 's zomers in de wei en 's winters in grote zandpaddocks. Wij zetten de paarden (aan de hand) buiten en binnen. Indien mogelijk gaan de paarden in kleine groepen bij elkaar. Er is heel veel toezicht en wij houden uw paard goed in de gaten zodat u met een gerust hart uw paard bij ons kunt stallen.

Respect voor- en luisteren naar het paard, vanuit nuchter gevoel en verstand, zijn belangrijke aspecten binnen Stal Equilibrium.

 

Wij willen de (sport)paarden zo natuurlijk mogelijk huisvesten, verzorgen en trainen.

Paarden zijn van nature kuddedieren. Zij leefden in grote sociale groepen en legden per dag, al grazend, tientallen kilometers af.

MAAR nu hebben wij het hier over paarden in Nederland die al generaties lang verzorgd en gevoerd worden door mensen. Deze paarden zijn gefokt voor sport- en recreatiedoeleinden en zijn, zeker vergeleken met de paarden in het wild, veel minder gehard en mede hierdoor afhankelijk en beter gebaat bij de verzorging door de mens.
Desondanks hebben alle paarden nog steeds een natuurlijke behoefte aan veel beweging en sociale contacten.

Beweging is goed voor:

de lichamelijke gezondheid van het paard:

  • spieren worden beter doorbloed en blijven soepeler
  • de spijsvertering wordt gestimuleerd door beweging
  • de hoeven worden doorbloed d.m.v. het hoefmechanisme ;

het geestelijk welzijn van het paard:

  • door regelmatige beweging voorkom je "energie-explosies" of ander ongewenst gedrag tijdens het rijden, met eventuele blessures (bij mens en paard) tot gevolg
  • het reduceren van stress; langdurig op stal staan kan door teveel aan energie stress veroorzaken (dit kan leiden tot ongewenst gedrag/stalondeugden).

Sociaal contact heeft als voordeel:

  • positief effect op zowel lichamelijke als geestelijke gezondheid van het paard:

Een paard dat wordt voorzien in zijn natuurlijke behoeften is rustiger in de omgang, vrolijker en beter in balans.

© Copyright Stal Equilibrium